Llum natural en grans quantitats

La sèrie SolaMaster® de Solatube® la formen els models 330 DS i 750 DS. Els dos models, de 53cm de diàmetre, permeten il·luminar àmplies superfícies amb llum natural de la més alta qualitat.

Gràcies al seu sistema de captació que filtra els raigs UV i la calor, la màxima reflectivitat dels tubs Spectralight® Infinity i l’eficaç sistema de difusió de la llum natural, fan del SolaMaster® el sistema d’il·luminació natural més eficient del mercat.

Els models 330 DS i 750 DS s’ofereixen en diferents versions per tal d’adaptar-se a les diferents realitats constructives. Existeixen la versió per anar en sostres rígids o registrables (difusor quadrat de 60x60cm) o bé per anar penjant en sostres oberts (difusor circular de 53cm de diàmetre).

La sèrie SolaMaster® ha estat ideada pensant en les necessitats lumíniques que poden tenir empreses, escoles, hospitals, centres esportius i d’altres edificis de grans dimensions. Els seus 53cm de diàmetre són suficients per captar una enorme quantitat de llum solar sense perjudicar la solidesa de la coberta.

Depenent de les necessitats lumíniques de l’espai que volem il·luminar, de l’alçada del sostre, del color de les parets i mobiliari interiors entre d’altres factors, el SolaMaster il·lumina eficaçment una superfície d’entre 20 i 50m².

330 DS vs. 750 DS

La diferència entre el 330 DS i el 750 DS rau en la forma de captar la llum solar. Mentre el 330 DS aprofita la total transparència de la cúpula i l’ús d’un reflector LightTracker™, el 750 DS té la cúpula més allargada i dotada del sistema Raybender® 3000 que reorienta els raigs solars cap a l’interior del tub.

Aquesta diferent forma de captar la llum natural provoca també diferències en el rendiment que aporta cada model. El 330 DS obté, a les hores centrals del dia, una major quantitat de llum aconseguint un nivell de lluminositat elevadíssim. El 750 DS no assoleix un nivell tan elevat de lluminositat. El seu èxit però, està en la gran capacitat de captació de la cúpula que permet obtenir més llum durant les primeres i últimes hores del dia i frenar un possible excés de lluminositat a les hores centrals, mantenint una il·luminació pràcticament constant des primera hora del dia fins al vespre.

Gràcies a la seva tecnologia, el 750 DS, és l’únic sistema d’il·luminació natural pensat per a grans superfícies, que ha obtingut el prestigiós Certificat d’Eficiència Energètica Energy Star. La gran quantitat de llum que aporta sumat al seu baix factor de transmissió tèrmica (U-Factor) fan del SolaMaster 750 DS una forma ideal per il·luminar grans superfícies estalviant en il·luminació elèctrica i sense alterar la climatització de l’edifici.