El Himawari pot il·luminar amb llum natural espais interiors a 150m de distància de la seva captació.

El passat més de maig, durant la fira de Construmat 2009 a Barcelona, es va presentar per primera vegada al nostre país, un revolucionari sistema d’il·luminació natural mitjançant fibra òptica d’última generació: el HIMAWARI.

Aquest sistema és d’origen japonès i resulta un producte atractiu per a il·luminar amb llum natural espais interiors que es trobin molt allunyats del teulat o la coberta d’un edifici (per ex. en un bloc de pisos).

Com Funciona?

Funciona gràcies a un fotosensor que segueix la trajectòria del sol durant tot el dia (amb una capacitat de gir sobre l’eix de fins a 352º) aconsegueix una captació optimitzada de la llum natural. Aquesta llum és captada per unes lents asfèriques que dirigeixen la llum solar, filtrant els raigs nocius del sol (UV i infraroigs), fins un cable de fibra òptica, amb el nucli realitzat en vidre de quars i un diàmetre de tan sols 7.5mm, que és capaç de transportar la llum solar i les seves millors propietats fins una distància de 150m.

El Himawari disposa de varis models de captació que van des de les 12 lents (proporciona 2 punts de llum) fins a les 198 lents (proporciona 33 punts de llum). Els captadors de 12 i 36 lents (2 i 6 punts de llum respectivament) poden portar, opcionalment, una placa solar per tal que funcioni de forma totalment autònoma.